Opnamedatum: 2012-10-29

J.S. Bach schreef zijn cantate Brich dem Hungrigen dein Brot  in het jaar 1726.  Enkele jaren nadat Bach hem geschreven had, werd hij weer uitgevoerd, op de eerste zondag na Drievuldigheidszondag. Juist in die periode stroomden tienduizenden vluchtelingen de stad Leipzig binnen, verjaagd omdat ze als Gereformeerden niet meer in het katholieke Salzburg mochten blijven. Het was een bijzonder toeval dat deze cantate toen in de kerk ten gehore werd gebracht.

Deze cantate is vandaag de dag nog zeer actueel want ook in onze dagen worden we weer geconfronteerd met onafzienbare stromen vluchtelingen waaronder ook velen die gedwongen zijn te vluchten omwille van vervolging om hun geloofsovertuiging.

Een nog groter actualiteit krijgt deze cantate in het kader van het Heilig Jaar van Barmhartigheid, door Paus Franciscus op 8 december geopend. Dit jaar worden we opgeroepen om speciaal aandacht te geven aan en bezig te zijn met de geestelijke en lichamelijke werken van barmhartigheid.

In bovengenoemde cantate worden we aangespoord ons te bezinnen op de lichamelijke werken van barmhartigheid. Deze cantate biedt in woord en muziek volop stof tot bezinning.
Bij           –                       de Broeders van Huijbergen
Op           –                       zondag 14 februari 10.45 – 15.00
Door       –                       broeder Theo Eijkhoudt
Voor       –                       € 15.– (inclusief warme maaltijd)

Aanmelden  via              gencur@abcfh.nl               of                    0164-642650