Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een open dag

4 september 2021 | 12:00 - 17:30

Ontmoeting

Op zaterdag 4 september is er van 12.00 tot 17.30 uur weer een open dag op het terrein van de Broeders van Huijbergen. Na het succes van vorig jaar, met zo’n 400 bezoekers, bent u ook dit jaar weer van harte welkom. Een dag waarop ontmoeting centraal staat.
Ontmoeting tussen religies en culturen, groepen en mensen. Dit krijgt vorm in presentaties en standjes in de grote kloostertuin, workshops en gesprekken in en rond het museum en korte inleidingen, muziek en dans in het broederhuis. Ook kunnen de ‘Groene vleugel’ en de gloednieuwe kloosterwinkel bezocht worden die door De Huijberg gerealiseerd zijn in het voormalige bestuur-/verzorgingsgedeelte van het broederhuis.

De organisatie is in handen van de Broeders, De Huijberg en het museum, maar daarnaast nemen heel wat lokale en regionale organisaties er aan deel. Zo treft u Molen Johanna, Franciscaanse Custodie, IVN, ‘Vraag en Aanbod’, Velt en vele anderen aan in de kloostertuin. Het Thomashuis zorgt voor taart, de broeders voor terras en catering. Delen van het inhoudelijke programma en dialoog zullen verzorgd worden door Stichting Prisma West Brabant (Breda). De vrijwilligers zullen zorgen voor muziek, dans en kleine versnaperingen. Het belangrijkste is ontmoeten en in gesprek gaan met elkaar.

De dag sluit om 17.00 uur af met een speciale vesperviering in de kapel.

Uiteraard houden we serieus rekening met de op 4 september geldende coronaregels. Toegang is gratis en de hele middag door mogelijk via Staartsestraat 2 (Parkeren op het terrein va de broeders is op deze dag niet mogelijk.)

Gegevens

Datum:
4 september 2021
Tijd:
12:00 - 17:30
Evenement Categorieën:
, ,

Organisatoren

Broeders van Huijbergen
De Huijberg
Wilhelmietenmuseum