Br. Huub 1996Op 29 juni vierde de broedergemeenschap van Sint Marie, te samen met vrienden en medewerkers dat broeder Huub Brooijmans 40 jaar geleden plechtig te kennen gaf dat hij wilde kiezen voor een toegewijd leven als broeder van Huijbergen. Huub werd geboren in Hoofdplaat 16-02-1948, maakte al vroeg kennis met de broeders in Huijbergen waar hij als juvenist de toenmalige Franciscus MULO volgde. In 1970 werd hij lid van de congregatie en een jaar later, op 23 jarige leeftijd bevestigde hij zijn keuze met het uitspreken van zijn geloften.

Met aandacht en liefde wijdde hij zich tot 1989 vooral aan de interne leerlingen van het basisschoolinternaat te Huijbergen. Toen dit internaat gesloten moest worden heeft hij een moeilijke tijd gehad, maar mede dank zij de steun van zijn medebroeders kon hij de energie vinden om te kiezen voor alternatieven zoals “Vraag en aanbod” en vooral de ziekenafdeling van het broederhuis Sint Marie waar hij als gediplomeerd verpleger de eindverantwoordelijkheid voor kreeg.

Zijn daadwerkelijke toewijding, waarvan de meeste broeders op grond van hun eigen ervaring kunnen getuigen, werd dankbaar overwogen in een liturgische viering maar later op de dag ook broederlijk gevierd met een goed glas wijn en een feestelijke maaltijd.