Stil staan bij barmhartigheid

Samaritan 39c0690d6599f40

Het woord “barmhartig” wordt niet veel meer gebruikt en wie weet nog hoe je barmhartig kunt zijn? Wij leven in een land en in een tijd waar je moet weten wat je rechten zijn en hoe je die kunt laten gelden. Maar een samenleving waarin iedereen waakt over zijn rechten en die van anderen in acht neemt om zelf geen problemen te krijgen, is dat een gemeenschap waar we tot ons recht kunnen komen?

Wat doen we met mensen die gewond zijn geraakt door het leven, of door een dal van weerloosheid hun weg moeten zoeken? Om de samenleving menselijk te maken is er meer nodig dan het verdedigen van de rechten die je toegekend worden.

Paus Franciscus nodigt ons uit om aandacht te geven aan de oude deugd van Barmhartigheid en spreekt over een Heilig Jaar, een helend jaar. Tijdens onze voorbereiding op de viering van het vernieuwde leven van Jezus, de 40-dagentijd, is er gelegenheid om stil te staan bij de mogelijkheden die barmhartigheid ons kan bieden.

Zondag 14 februari
Br. Theo Eijkhoudt laat ons kennis maken met Bach en zijn gelovige beleving van barmhartigheid. Hij zal daarbij uitgaan van de cantate “Brich dem Hungrigen dein Brot”, door Bach geschreven in het jaar 1726.

Zondag 28 februari
Barmhartigheid, het woord zegt het al, heeft met je hart te maken. Lenie Robijn zal ons begeleiden in onze reflectie op de binnenkant van ons doen en laten.De behoefte aan iemand die van harte meeleeft en meedenkt is groot, groter dan het aanbod. Wat staat ons in de weg om zo iemand te worden?

Zondag 13 maart
Jos van Genugten begeleidt onze reflectie op barmhartigheid in de huidige samenleving die  de participatie-samenleving wordt genoemd, waarin iedereen geacht wordt mee te doen. Maar kan iedereen meedoen? In de praktijk blijkt dat niet zo te zijn. Hoog tijd dus om barmhartigheid opnieuw aan de orde te stellen.

Deze zondagen kunnen los van elkaar gevolgd worden.[table “4” not found /]

cropped-crucifix

Totale kosten per dag € 15.00(warme maaltijd inbegrepen)
Uw deelname graag melden bij de broeders van Huijbergen Boomstraat 07 Huijbergen 4635CX
via:                             0164-642650
of:                              gencur@abcfh.nl