Barmhartigheid toen en nu

Aan de hand van J.S. Bach’s cantate “Brich dem Hungrigen dein Brot” brengt broeder Theo Eijkhoudt ons binnen in de tijd van J. S. Bach en zijn geloofsbeleving.

Deze cantate uit 1726 is vandaag de dag nog zeer actueel. Enkele jaren nadat Bach hem geschreven had, werd hij weer uitgevoerd, op de eerste zondag na Drievuldigheidszondag. Juist in die periode stroomden tienduizenden vluchtelingen de stad Leipzig binnen, verjaagd omdat ze als Gereformeerden niet meer in het katholieke Salzburg mochten blijven. Het was een bijzonder toeval dat deze cantate toen in de kerk ten gehore werd gebracht.

Ook in onze dagen worden we weer geconfronteerd met onafzienbare stromen vluchtelingen waaronder ook weer velen die gedwongen zijn te vluchten omwille van vervolging om hun geloofsovertuiging.

Een nog groter actualiteit krijgt deze cantate in het kader van het Heilig Jaar van Barmhartigheid, door Paus Franciscus op 8 december geopend. Dit jaar worden we opgeroepen om speciaal aandacht te geven aan en bezig te zijn met de geestelijke en lichamelijke werken van barmhartigheid.In bovengenoemde cantate worden we aangespoord ons te bezinnen op de lichamelijke werken van barmhartigheid.

Deze cantate biedt in woord en muziek volop stof tot bezinning.

Bij   –   de Broeders van Huijbergen
Op   –   zondag 14 februari 10.45 – 15.00
Voor – € 15.–  (inclusief warme maaltijd)

Aanmelden via:  gencur@abcfh.nl  of  0164-642650