Donderdag 17 mei vertrokken 31 pelgrims van de Basisschool “De Klimop” in Hoogerheide in kleine groepjes onder begeleiding van ervaren pelgrims. De gele pijlen brachten hen door de prachtige natuur van het Kortenhoef, de Kleine Meren en de Staartseduinen naar het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen.

Ook nu ontstonden erĀ  goede gesprekken onderweg over dingen die met toekomst te maken hebben, dingen die blij maken maar soms ook over gebeurtenissen waar je echt niet blij van kunt worden.
Bij aankomst in Huijbergen werd tussen de bloeiende rododendrons en azalia’s, die deze week op hun mooist waren, een steentje met een speciale persoonlijke betekenis weggelegd. Na een maaltijd in het broederhuis en een slotbijeenkomst in het museum kreeg iedere deelnemer een pelgrimscertificaat uitgereikt.

Al enkele jaren krijgt groep acht van de basisscholen in de gemeente Woensdrecht de gelegenheid deel te nemen aan deze bijzondere beleving. Dat het niet alleen de basisscholen in de gemeente Woensdrecht zijn waar de leerlingen van groep acht pelgrimeren blijk ook hieruit.