Pelgrimsbewijs (617 x 880)De leerlingen in groep acht van “De Meulenrakkers” te Ossendrecht gaan pelgrimeren onder begeleiding van enthousiaste en ervaren pelgrims.  In kleine groepjes vertrekken zij  van de  Maria Adolphina Kapel naar een van de schatkamers in het Wilhelmietenmuseum te Huijbergen.

Aan het einde van dit schooljaar beginnen zij aan een levenslange tocht door nu nog onbekend terrein. Het is goed om je daar op voor te bereiden en te zorgen dat je wat belangrijke dingen in je rugzak hebt. Andere mensen zeggen wel eens wat belangrijk is om mee te nemen, maar omdat belangrijke dingen soms zwaar kunnen wegen is het van belang dat je het zelf ook belangrijk vindt. Op deze oefentocht kunnen de leerlingen misschien zelf enkele dingen ontdekken die belangrijk zijn om straks mee te nemen als de grote tocht begint.

De tocht van iets meer dan 10 kilometer gaat hoofdzakelijk door de prachtige bossen met hun kleuren en geuren van herfst. Geïnspireerd door ons voorbeeld in Vessem is dit de eerste keer dat het georganiseerd wordt maar de enthousiaste en de nauwgezette voorbereidingen beloven een goede tocht.