Broederhuis SM (640x185)

‘Elkaar verrijken in gemeenschap’

In het verleden waren de broeders actief in tal van scholen en internaten. Deze projecten zijn inmiddels door anderen overgenomen of bestaan niet meer. Alhoewel maar een beperkt aantal broeders nog persoonlijk betrokken is bij diverse organisaties en activiteiten, vinden zij het van belang hun ervaring en inspiratie te blijven delen.

De broedergemeenschap van Ste.-Marie te Huijbergen verzorgt daartoe van vrijdag 04 tot en met zondag 06 april 2014 een kloosterweekend. Met dit kloosterweekend willen de broeders belangstellende gasten de gelegenheid geven om deel te nemen aan het ritme van hun dagorde en hen deelgenoot maken van hun bezieling en ervaring. En wel zo dat dit wederzijds inspirerend werkt.

Gedurende het weekend sluit u zich aan bij de gebedsdiensten van de broeders. Daarnaast gaan we samen met elkaar in gesprek over onze ervaringen in het beleven van de religieus geïnspireerde waarden van broederschap (Franciscus), dienstbaarheid (Maria) en eenvoud (Jezus). Deze waarden zullen tijdens het weekend achtereenvolgens aan de orde komen. Na het persoonlijke verhaal van enkele broeders kan ieder zijn eigen eigen verhaal daarmee verbinden en delen. Dit alles gebeurt in een rustige en bezinnende sfeer.

Iedere deelnemer heeft een eigen kamer. De kamers zijn voorzien van douche en toilet. Linnengoed is – indien gewenst – aanwezig. Tevens is er een gezamenlijke huiskamer beschikbaar. De kosten voor het weekend bedragen all-in 70 euro, exclusief een lakenpakket. Voor het gebruik van lakens wordt 5 euro gerekend.

Het weekend begint op vrijdag 18.30 uur en eindigt op zondag 16.30 uur.
Het Broederhuis Ste.Marie is gevestigd aan de Boomstraat 7, 4635 CX Huijbergen.

Nadere informatie kunt u inwinnen bij:
–    Kees van der Ham, tel 0165-532561 of cvanderham@home.nl
–   Bram Hommel, tel 0164-642582, of via onderstaand formulier

[contact-form to=’cvanderham@home.nl’][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]