Barmhartig 1a895ec322b0334cWat kan barmhartigheid betekenen voor mensen van nu in de huidige samenleving die de participatie-samenleving wordt genoemd, waarin iedereen verwacht wordt mee te doen?

Maar kan iedereen meedoen? In de praktijk blijkt dat niet zo te zijn. Hoog tijd dus om barmhartigheid opnieuw aan de orde te stellen. Barmhartigheid, mededogen en compassie zijn woorden uit verschillende tradities maar betekenen hetzelfde. Het Bijbelse en christelijke woord ‘barmhartigheid’ is niet meer zo ‘in’,  maar het verdient afgestoft te worden en opnieuw ontdekt.

In deze bijeenkomst kunnen de deelnemers een interactieve inleiding verwachten met kleine oefeningen en  momenten van meditatie en groepsgesprek. We gaan werken met beelden en verhalen van barmhartigheid in een afwisselend programma.

Deze bijeenkomst wordt begeleid door Jos van Genugten, trainer, coach en geestelijk begeleider van De Levensboom, praktijk voor zingeving, spiritualiteit en leiderschap, en lid van de Beweging van Barmhartigheid.

Bij de broeders van  Huijbergen (Boomstraat 07)
Op                   –           zondag 13 maart 10.45 – 15.00
Voor                –           € 15.– (inclusief warme maaltijd)
Aanmelden   –           gencur@abcfh.nl   of via    0164-642650