Archief Nieuwsbrieven
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli Postulanten, het groene boekje en ontmoetingsdagen voor katholieke jeugd in Pontianak
augustus Internationale dag van de inheemse volkeren, nieuwe SMP in gebruik genomen
september
oktober Eerste tuinweekend en aandacht voor het milieu op Kalimantan in Kualadua 
november Overstroming in Pontianak, bezinningsdagen gedurende de advent 
december Kerst-, en nieuwjaarswensen, overlijden van br. Mauricio Oomen, en de expositie van Jeanney Ritzen
januari Bezoek aan Brazilië, kerststallen in Indonesië en Huijbergse vrienden van Bokki in Merauke
februari Aardverschuiving in Sungkung (Ind), Winterretraite, Franciscaanse keerdagen en bezinningszondagen gedurende de vastentijd.
maart Verbroedering in het dorpje Linga (Ind), bidprentjescollectie on line en de Wereld Water Dag op Kalimantan in Kualadua (Ind)
april Paasfeest, openkloosterdag, Curiosa markt, Fravino jubileert en een weekend “Bewust Natuurlijk Leven”.
mei Overlijden br. Bertrand Hereijgers in Brazilië, roepingenzondag in Indonesië en een pastoraal bezoek aan Sungkung op Kalimantan in Indonesië. 
juni
juli De Huijberg in het voormalige generalaat, overlijden van br. Eugenio van Tilburg, postulanten en novicen in Indonesië.
augustus Jubilarissen in Nederland en Indonesië, Nationale Bevrijdingsdag in Indonesië, het nieuwe programma van De Huijberg en het Nederlandse Monasticon
september Een nieuwe rechtspersoon voor de 165-jarige Congregatie, groentetuin in Kualadua op Kalimantan en de maand van de  Bijbel in Yogyakarta en Merauke.
oktober Visitatie br. Rafael aan Nederland en Brazilië, de Amazonesynode, het studiecentrum in Merauke en het bezinningsprogramma  voor de advent.
november Monumentale bomen in herfstkleur, het programma van de Huijberg,kennismaken mer de voorzitter van het MCB Wilbert Willems,  en het bezoek aan de broeders in Brazilië.
december Kerst- en Nieuwjaarswensen, Maya honing, het Maatjes project van het MCB, en de laatste Braziliaanse missionarissen besluiten terug te gaan naar Nederland.
januari Op zoek naar duurzaamheid, helende krachten in het Wilhelmietenmuseum en durian vruchten in Pontianak. 
februari Jubileumjaar in Indonesië geopend, Bezinningszondagen voor de vastentijd, de Keerdagen, het afscheid in Brazilië en het militair optreden in Papua.
maart Corona in een beginnende lente, ruimte scheppen voor genade (Space for Grace), het eerste lustrum van het MCB en JPIC op Kalimantan en in Merauke.
april Paaswensen, het overlijden van br. Maternus Uijtdewilligen, en Braziliaanse devoties
mei Br. Claudius Kuijpers overleden, het jaarverslag van het MCB, isolatie van het dak van het poortgebouw, een bezoek aan het museum in Singkawang en een virtuele tour in en rond Sint Marie.
juni Een virtuele tour door het museum en drone beelden van de omgeving, Corona vertraagd de terugkeer uit Brazilië maar moedigt het kweken van eigen groeten aan in Indonesië.
juli Aankomst van de broeders uit Braz. , MCB geeft aandacht aan slavernij, de Huijberg maak plannen voor een open dag en filmt de perma-cultuur tuin
augustus Overlijden van br. Gregorius Budi S. in Indonesië, een succesvolle open dag in Huijbergen, het jubileum van br. Nico Boere en een agenda voor de vesperdiensten en Keerdagen,
september Overlijden van br. Amideus Somah in Indonesië. jeugdpelgrimages afgelast, Corona slaat toe in Pati (Ind.) en overstroming in Putussibau
oktober Fratelli Tutti, Tiny forest en Mechelse kanten in het museum, geweld in Papua
november Banjir in Pontianak, een groepsfoto van de communiteit Sint Marie, rust en herfst kleuren in de tuin, een “Goddelijk mooie” foto expositie in het museum.
december Kerstwensen, Lockdown, Vereniging  Rel. Leefgemeenschappen, Tiny Forest, Pareltjes Mechelse Kant, RIP Br. Julianus
januari Overlijden br. Reginald Poelstra, verbouwing zorgafdeling, Fratelli tutti
februari Alg. overste jarig, verbouwing zorgafdeling, Jubileum br. Herman Jozef, eco-enzym
maart Eeuwfeest MTB, Paaswens KNR, zorgafdeling in gebruik, schooltuintjes.
april Film visitatie in 1939, bruikleenovereenkomst met de Huijberg, Qr-codes en Mechelse kant, overstroming en aardbeving in Indonesië
mei Lente tuinen, Jerusalema, Kloosterpad, de groene vleugel, Dapne Valentijn als nieuwe conservator, schooltent in Bevak (Papua).
juni Gastenverblijf open, groene zaal in gebruik, Kruidenwandelingen, ontbossing Kalimantan, Sma St. Paulus en Japan art Mile 2020
juli Retraite online, Jubileum br. Huub, Interview Adri B., vergroening in Indonesië.
augustus  Vernieuwing gelofte, Jubilea Everardus, Adrie en Bram, Opendag 4 september, Opening van de winkel, Conservators Marian dan Daphne, Expositie Goddelijk mooi, JPIC- centrum in Pontianak.
september  Terugkeer br. Alexandro vertraagd, Monastieke therapie Erik Galle, Nominatie molen Johanna, Foto’s opendag.
oktober SMP Pati HUT 70, Wereldmissie dag, Isolatie depot museum, Apel Theologen, Bezinningszondagen advent.
november Br. Guido Franken, Program Franciscaans Studie Centrum, Bezinning Advent, Documentaire MCB, Isolasi depot museum, Banjir in Sintang
december Kerstfeest, verbroedering in Pontianak, Kerstoverweging Juniperus, Kloosterwinkel, Museum isolatie en foto expositie, Equatorprijs Sungai Utik.
januari Synodale proces; Kern met Pit; Isolatie depot; Financiële steun Mastboom Brosens; Papoea kinderen opgevangen.
februari Aankomst br. Thomas; RIP Br. Eymard Buijsse; Dom Bernardus als Generale overste; Storm; Bivak scholen op Papoea.
maart Vluchtelingen uit Oekraïne, Burgemeester op bezoek, Natuurmystiek Thomas Merton,  film uit het archief, br. Anton Slamet herbegraven, Wereldwaterdag in Kualadua.
april Paasbezoek van de Basisschool, Openkloosterdag, Expositie Goddelijk mooi, Bidprentjes weer online
mei Initiatieven religieus leven, Lente foto’s tuin, Synodale kerk, Tomas Halik aan  het woord, Afscheid pioniers jeugdpelgrimages, Idul Fitri 1443.
juni Aankomst br. Alexandro, Warmwatervoorziening, Synodale proces, Nieuwe leefgemeenschappen, Open dag, Ecopedagogie.
augustus Professiefeesten en Jubilea, Sluiten parochiekerk, Artikel Tertio, Restauratie lijdende Christus, Viering afschaffing slavernij, Ecologische spiritualiteit.
september  Film van erfgenaam naar Erflater, RIP br. Charles, Jeugdpelgrimages
oktober Algemeen kapittel, Stervende lariksen, G.P. Freeman, Kloosterleven, Stoutenburglezing, Gewetensvolle ecologie.
november Synodaal proces Mgr. de Kesel,Webinar KNR, Jeugdpelgrimages, Religieuzedag Bisd. Breda, Activiteiten Asrama Sepakat
december Kerstwensen, Interview Pauline van Kempen, Jaarverslag MCB

ee

maart Afscheid br. Alexandro in Indonesië , Synodaal proces, Expositie museum, Voorbereiding algemeen kapittel
april Kruisweg Leonardo Boff, Kruis San Damiano, Oude film van Huijbergen, Opening museumjaar.
mei Reünie, In Memoriam br. Everardus, Archief naar St. Agatha, beeld H. Ambrosius, Film oud Haaren.
juni  Algemeen kapittel; Luisterend op weg; Zonnepanelen voor Ste.-Marie; H. Sebastianus in beeld; Papoea rouwt om verlies van planten en dieren.
juli Voorbereiding algemeen kapittel in Pontianak; Interviews met Mgr. Luc Terlinden, en Sara Böhmer; Vrijwilligers van de Ontmoetingskerk te B.o.Z.. en The Letter
augustus Luisterend op weg; Jubilea brs. Michael, Gummarus, Lambertus, Jos; Dag van de Schepping; Film Maria en bloemen; Professies in Indonesië.
oktober Nieuw algemeen bestuur; Keerdagen; Interview zr. Rebecca Braun; Filmpjes Simani.nl; Bomen oogsten; Maand van de Bijbel in Pontianak
december Nieuw bestuur Ste.- Marie; Terugblijk Synode; Laudate Deum; Vaclav Havel, “Open gaan voor het heden”; Wintergroet van de Huijberg; Kathedraal Sanggau.
   
januari Kerstwensen, interview aartsbisschop van Homs, expositie Mieke Aarsen en Pieter Briel, Kerk en slavernij
februari Programma Vastentijd, Vastenbrief Paus, Fr. Broer H. over leefgemeenschappen, Programma’s anti slavernij van MCB en Vol-Zin
maart Mini-pelgrimage, Gods liefde laat zich niet begraven, Lente programma De Huijberg
april  
mei RIP Br. Willibrord Feyen, Hoopgevende gebeurtenissen, Geschiedenis Tau-teken, Maria en haar bloemen
juni Openkloosterdag, Filmarchief BHIC, Lente foto’s, De adem van het bos, 170 jaar Broeders v Huijbergen
juli  
augustus  
september  
oktober  

Archieven