http://www.abcfh.nl/wp-content/uploads/2014/01/Broederhuis-SM-640x185-e1391416422701.jpg

Op zaterdag 10 mei wordt in Nederland en Duitsland een Nationale openkloosterdag gehouden waar ook het klooster Sint Marie van de Broeders van Huijbergen aan deelneemt. We sluiten aan bij het nationale thema “Geroepen om te delen” en geïnspireerd door Franciscus van Assisi willen we deze dag vieren met een kunstmarkt waar we elkaars talenten en inspiratie kunnen delen. Daarom is gekozen voor het thema “Inspiratie delen”. Deze kunstmarkt staat dus in het teken van verwondering over de schoonheid van elkaars creatieve gaven.

Vmaria moeder of-god-icon-lan de stichting “Uit de kunst”  te Woensdrecht zijn er werken te bewonderen van: Annie Touw, Annie Wagemakers, Leni Adriaansen, , Annemiek Keijzers, Humphrey Hekhuizen en Toon Wierckx,  Maria Suijkerbuijk en Marina Cleiren zullen ter plaatse schilderen, en de kantkloslerares Marian Muller-Roks laat zien hoe deze oude kunst beoefend wordt.

Loes van Langerak uit Wouw zal haar keramiekproject met en door kinderen tentoonstellen en tevens een selectie uit haar eigen werk in steen en keramiek laten zien.

Deze middag zal ook muzikaal verrijkt worden door het orgelspel van Jan Walraven in de broederskapel.

Op zaterdag 10 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur bent u welkom in de zalen en gangen van het broederhuis Sint Marie en het Wilhelmietenmuseum waar een tentoonstelling is ingericht ter gelegenheid van het 160-jarig jubileum van de congregatie met topstukken en verhalen van de broeders en hun vrienden. Er zullen ook boeken en grammofoonplaten uit de collectie van de broeders te koop zijn. Voor belangstellenden wordt de dag afgesloten met een vesperviering in de broederskapel.

Wanneer u van de gelegenheid gebruik wilt maken uw inspiratie te delen dan kunt u zich inschrijven met onderstaand formulier. [contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]