Sprakeloos


Op zaterdag 14 april zal om 10.00 uur voor genodigden de opening van het museumseizoen plaats vinden in de ontvangstzaal van het broederhuis St Marie  te Huijbergen. Het Wilhelmietenmuseum komt dit  jaar met een bijzondere expositie van oude en moderne initialen. Een dertigtal kunstenaars liet zich inspireren door de initialen van onze voorgangers, zoals die in nalatenschap van de Wilhelmieten, en creëerden met hun eigen technieken en stijl unieke werkstukken die het motto van deze tentoonstelling “Sprakeloos” alle eer aan doen.

Vanaf 14.00 is iedereen welkom in het museum waar ook de lichthuizen van Loes Langerak je sprakeloos kunnen maken. Zij zal zelf aanwezig zijn om een toelichting te geven over haar werk. Bijzonder zijn ook de beelden van Louis Kools die als vakman een belangrijke bijdrage leverde aan de restauratie van het poortgebouw waarin het Wilhelmietenmuseum is gevestigd. Deze tentoonstelling is tevens een blijk van waardering voor zijn aandeel, broeder Adrie Franken zal in zijn openingswoord hier verder op ingaan.

Verstillend zijn de werkstukken van verfijnde religieuze Arabische kalligrafie.

Openingstijden:
tweede en vierde weekend van de maanden april tot oktober van 14.00 tot 17.00 uur, en het hele jaar door op afspraak. Dit kan per mail museum@m-muller.nl  of per telefoon 0164-642568   of   164-642650.