Na de opknapbeurt en de reorganisatie van het studentenhuis “Sepakat” te Pontianak in Indonesië bedraagt het aantal bewoners momenteel (april 2012) 16 studenten. Bij de aanname wordt o.a. als voorwaarde gesteld dat men tijdens de eerste twee jaar geen brommer meebrengt. Hiermee wordt een gunstige voorwaarde geschapen voor de concentratie en de motivatie van de studenten.

Een gedeelte van het terrein, dat vroeger vol lag met plastic en scherven, is omgespit en getransformeerd in vruchtbare tuingrond waar groenten zoals: sla, spinazie, lang bonen, wortels, cassave enz. geoogst worden. In maart 2012 is ook een visvijver (canvas) voor de veel gevraagde vis ‘zeewolf’, in gebruik genomen. Al deze activiteiten behoren tot de initiatieven van de organisatie: “Studentengroep voor zelfvoorziening AMPOROK” of kortweg: KSM AMPOROK.

Ook zijn er goede contacten met een aantal andere studentenhuizen in Pontianak. Onlangs werd samen met het studentenhuis voor meiden “Petrina”, het asrama Antonius voor studenten verloskunde, en het asrama “equator” voor polytechniekstudenten, een gezamenlijke recollectie georganiseerd in het “Wisma Immaculata”. Broeder Libertus MTB inspireerde 93 deelnemers, 26 jongens en 67 meiden, door hen gezamenlijk te laten reflecteren op hun eigen ervaring en ontwikkeling.

Er mag verwacht worden dat de samenwerking tussen de verschillende studentenhuizen kan leiden tot een grotere bewustwording van de studenten zelf, waardoor zij gemotiveerd blijven om te werken aan hun eigen vooruitgang en ontplooiing.

Bron: Brief van broeder Kris MTB (26/04 2012)

«