Door middel van deze studie- en ontmoetingsdag op donderdag 12 juni heeft het Wilhelmietenmuseum een eigen specifieke bijdrage geleverd aan de viering van het 750-jarig bestaan van Huijbergen, en bovendien hebben we de bijdragen van de Congregatie van de Broeders van Huijbergen die dit jaar, om precies te zijn op 25 september, 160 jaar bestaat  aan de geschiedenis van het mooie dorp Huijbergen dankbaar in herinnering gebracht. Dankbaar willen we zijn omdat er dikwijls ondanks onszelf, zo lijkt het soms, zoveel goeds is gedaan, zowel in Nederland, Indonesië en Brazilië en gedurende enkele jaren ook in Kenya.

We hebben dit mogen doen dank zij alles wat we kregen, onze gezondheid, onze talenten en karakters, onze energie en creativiteit, goed beschouwd eigenlijk allemaal geleend kapitaal. We hebben energie gekregen uit de samenwerking met velen die hun enthousiasme, hun liefde voor de jeugd en hun inzicht en ervaring met ons deelden, we kregen bevestiging en dankbaarheid van hen die onze inzet waardeerden of jarenlang met ons samen wilden werken. Er is erg veel om oprecht dankbaar voor te zijn.

Dankbaar zijn we met de belangstelling van alle aanwezigen en niet in het minst met de bereidheid van de deskundige archivaris Ruerd de Vries en kunsthistoricus Richard de Beer die ons hielpen om met waardering en bewondering terug te zien op onze voorgangers en op wat ze ons hebben nagelaten.Het stralende weer maakte deze studie- en ontmoetingsdag tot een bijzonder mooie dag.

IMG_3191

IMG_3192

IMG_3196

IMG_3328

IMG_3388

IMG_3284

IMG_3295

IMG_3312

IMG_3362

IMG_3381