Frank Ploum in samenwerking met Capella Vacalis

zondag 11 maart (09.30 – 15.15)

De woestijn is sinds mensenheugenis de plek van loutering en doortocht. In de verlatenheid en stilte van niets anders dan jezelf alleen staat de woestijn voor inkeer en bezinning op je levensweg en de keuzes die je maakt. Maar ook ongevraagd en ongewild kun je als mens je leven ervaren als een woestijn van eenzame verlatenheid.

In de bijbel speelt de woestijn een voortdurende rol. Vanuit de centrale bevrijdingservaring van het joodse volk uit de slavernij van Egypte, komt het woestijnthema steeds weer terug als metafoor voor de ervaring van mensen en groepen in fases van loutering, herbezinning en het zoeken naar nieuwe toekomst. Woestijn is dan vaak de tegenhanger van wijd licht land, of beloofde toekomst van voorspoed.

De inleiding van deze dag koppelt het bijbels beeld van de woestijn aan persoonlijke ervaringen. Hierbij kijken we specifiek naar de woestijnverhalen van de profeet Elia en van Jezus.

Het middagdeel bestaat uit een meditatief concert waarin zes meditatieteksten rond de evangelieverhalen van de 40-dagentijd omringd worden door oude polyfone muziek. De muziek wordt ten gehore gebracht door het vierstemmig mannenkwartet Capella Vacalis o.l.v. Bram Verheijen.

De kosten: €15.00,- per zondag (warme maaltijd inbegrepen)
Voor informatie zie www.abcfh.nl.
Aanmelden (graag een week van te voren)
Broederhuis Sint-Marie (0164-642650) of per mail gencur@abcfh.nl