De Huijberg is de nieuwe leefgemeenschap die gehuisvest is in het voormalige broederhuis op Boomstraat 28. Marion, Rob en Marjan gaan diverse activiteiten organiseren het komende seizoen!  Activiteiten die soms veel activiteit bieden en letterlijk werk vragen, en soms meer rust geven. Per activiteit staat start en einde aangegeven. Je overnacht in een gastenkamer in het klooster, met eigen douche en toilet en heerlijke wollen dekens. De congregatie van de Broeders van Huijbergen faciliteert zo onze gastvrijheid. Uitvalsbasis is ‘De Huijberg’, waar we kunnen eten en drinken, ontmoeten, stilte zoeken, creatief zijn.
Drie maaltijden, koffie/ thee en overnachting zijn inbegrepen. We eten biologisch, vegetarisch en zo veel mogelijk uit de buurt. Aandachtig en bewust natuurlijk leven in verbondenheid met elkaar en de aarde oefenen we in alles wat we doen. We leven een gezamenlijk dagritme (‘kloosterritme’) dat ’s ochtends om 7.30 uur buiten start met een meditatie en ’s avonds afsluit met een avondmeditatie. In de middag kun je naar de vespers bij de broeders.

Je kunt je eigen lakens meenemen of een pakket huren incl. handdoeken/washand voor € 6,50.
Aanmelden bij mariongieben@hotmail.com

aanwaaien’
MEEWERKTUINOCHTEND

vanaf woensdag 4 september

Elke woensdagochtend van 9 uur (verzamelen bij het hek aan de Bakkerstraat) tot half 1 werken we in de permacultuur-tuin, ons deel van de kloostertuin. Daar groeien bomen, groenten, fruit en kruiden. En hopelijk ook steeds meer bloemen. Van harte welkom als je eens wilt mee doen! Op die manier kun je ons en de plek leren kennen. Na een lunch met een stevige soep en dito boterham nemen we afscheid. En hopelijk kom je dan vaker aanwaaien!
We beginnen er op 4 september mee, en ergens in november start een winterstop.

herfstweek
23 – 27 september

Een actieve midweek met diverse klussen in huis en tuin, een wandeling, nader kennismaken met De Huijberg en een bewuste start van het nieuwe seizoen.

huis/tuin/keukenweek
14 – 18 oktober

Een midweek waar we de handen uit de mouwen steken in en om huis en tuin.  Vogelhuisjes maken, in de tuin in de weer, samen koken, in verbinding met onze adem en de aarde. Verdieping voor binnen en buiten.

Sint Maarten tuinweek
11 – 15 november

De eerste echte tuinweek voor degenen die houden van stevige klussen in ieder jaargetijde. We gaan aan de slag met bouwen, compost verzorgen, ontginnen en dan ’s avonds op de bank bij de kaars is er vast tijd voor een verhaal, een film, een stil moment, of wat creatief werk in/vanuit ons crea-kamertje.

stilteweekend
13 – 16 december

Advent. Adempauze. Inkeer. Een paar dagen om stil te worden en vooral te zijn waar we zijn. Naar buiten. Creatief bezig zijn. Mediteren. Wandelen. Winterwerkjes. In alle rust.

feest van licht en liefde/kerst
24 – 28 december

Een paar mooie dagen met elkaar delen, op zoek naar de betekenis van kerst, licht en liefde in ons leven. Ruimte voor ontmoeting, maar ook voor terugtrekken in je eigen kamer, de stille kamer, de boekenkast, creativiteit of een lekkere wandeling door de Huijbergse duinen, heide en bossen in winterkleed.

retraiteweek
06 – 10 januari

En dan wordt het januari, en wacht er een heel  nieuw jaar op je. Tijd om even stil te staan, op te laden, te oriënteren op wat je kunt en wat je wilt. In een omgeving waar rust en ruimte, stilte en aandacht vanzelfsprekend aanwezig zijn.

pelgrimsweekend
07 – 10 februari

Op reis, op trek, op tocht, op sjouw, onderweg , hoe noem jij het? De een onderneemt een letterlijke pelgrimstocht. De ander droomt daarvan. Weer een ander kan heel goed binnen eigen geest en leven elementen van een pelgrimstocht ervaren. Een weekend van wandelen, dromen, ervaren en delen met elkaar.

van feesten naar vasten
24 – 28 februari

Het Brabantse land vraagt om een goede start van de vastentijd. We willen de 40-dagentijd in gaan vanuit het carnavalsgedruis, door de Aswoensdag heen en dan samen beginnen met een bewuste invulling van de tijd naar Pasen. Wat doe je, wat laat je, wat voeg je toe, wat wil je extra aandacht geven?

tuinweek
16 – 20 maart

Een nieuwe lente, een nieuwe plek, een nieuw geluid: we kunnen aan de slag! De vogels fluiten, de bloemen bloeien op, we popelen om onze tuin met hulp van Natuur, Schepper, onszelf en jullie nieuw leven in te blazen.

tuinweek
14 – 17 april

Een week met wieden en zaaien, grond bewerken en lijnen uitzetten. Mulchen. Compostmateriaal verzamelen. Kijken wat er wil ontstaan in onze nieuw moestuin op de oude schrale grond. Veel handen maken licht werk.

bewust natuurlijk leven
01 – 05 mei

Een lang weekend om je onder te dompelen in een verfrissend bad vol inzichten en ervaringen die je leven kunnen verrijken: over ritme, over voeding, over tijd, over aandacht. Een inkijkje in gedachtegoed dat ook ten grondslag ligt aan De Huijberg: Marion deelt graag haar wijsheid, zodat je met nieuwe inspiratie naar huis kunt.

tuinweek (hemelvaart)
18 – 22 mei

Een week in ons vaste ritme, meegaand met het seizoen, kijken wat er gedaan moet worden. Met altijd ook ruimte voor ontmoeting, vrije tijd, een wandeling, iets creatiefs, samen eten maken en stilte.

kruidenweekend
18 – 22 juni

Marion neemt ons mee in de wondere wereld van kruiden en hun kracht. We gaan zaaien, wieden, oogsten, plukken, drogen, drinken, onderzoeken en leren. Leerzaam en verrassend, verbindend en verdiepend. Een mooie manier om tipjes van sluiers in de Natuur op te lichten.