Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Welkom, dicht bij Huis.

22 augustus 2020 | 12:00 - 17:00

Het museum, een nieuwe leefgemeenschap, de tuinen en een oudere maar nog steeds actieve broedergemeenschap, voldoende dynamiek voor een open dag! Op zaterdag 22 augustus bent u van 12-17 uur van harte welkom om te zien, te horen en te proeven wat de broeders, het Wilhelmieten museum en de Franciscaanse Leefgemeenschap De Huijberg te bieden hebben.

U wordt verwelkomt aan de ingang naar het Wilhelmietenmuseum (Staartsestraat 2).

Tijdens deze open dag kunt u een kijkje nemen in het museum waar de geschiedenis van Wilhelmieten en Broeders van Huijbergen te vinden is. Er zijn korte workshops/introducties (o.a. beeldhouwen, Zentangle, Kantklossen, Bachmuziek, traditionele Japanse krijgskunst, labyrint lopen). We staan stil bij alles wat met aandacht gedaan en gemaakt wordt, en misschien zijn er in de 40 vergroeningsstappen ook die u zelf kunt zetten?

In de tuin kunt u rondkijken, wandelen en informatie vinden over Franciscaans leven en ecologie, gezonde voeding en Bewust Natuurlijk Leven, thee en kruiden. De Huijberg vertelt over haar tuin, ingericht volgens het concept van de permacultuur.
De kapel van de broeders is open voor een moment van stilte of een kaarsje. Om 17.00 uur wordt de dag afgesloten met een speciale vesperviering in de Kapel van de Broeders.

De open dag vindt buiten plaats, daarmee is er voldoende ruimte voor een veilige onderlinge afstand. Bij het museum geldt een maximaal aantal mensen dat tegelijk naar binnen mag. Meer vindt u op onze websites en Facebookpagina’s

De toegang is gratis maar met een bijdrage kunt u via de broeders studenten steunen in Indonesië
die door de pandemie in financiële moeilijkheden zijn geraakt.

Gegevens

Datum:
22 augustus 2020
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.broedersvanhuijbergen.nl

Organisatoren

De Huijberg
De Huijberg
De Huijberg

Locatie

Broederhuis Sint Marie