Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerst-avond-wake

24 december 2022 | 19:00 - 20:00

Kerst-avond-wake

Een God die je tegemoet komt.
Verhalen over goden roepen beelden op van macht, weelde en genot. Maar Jezus laat ons kennis maken met een dienende menselijke God, onderweg geboren in een stal met dieren om zich heen. Het staat haaks op onze verbeelding als we denken aan een almachtige en alwetende God.
In Jezus kunnen we kennis maken met een bevrijdende God die niet afschrikt of onder druk zet, maar door zijn kwetsbaarheid zo vertederend is dat niemand zich genoodzaakt voelt om zich anders voor te dan dan hij is.
Jezus toont ons een God die je een optimale ruimte wil geven om het beste in jezelf te laten ontluiken. Zijn kwetsbaarheid heeft een ontwapenende bevrijdende kracht.
Vrede op aarde wordt er gezongen, maar de aarde is zo groot. Laten we klein beginnen door naar onszelf te kijken met Zijn barmhartige ogen, en zo nu en dan met een kwetsbaar moment van vrede bevestigd worden. Even, maar overtuigend genoeg om sporen na te laten die ons laten weten dat we op de goede weg zijn naar een volgend moment. Samen kan er zo een oase van vrede ontstaan door de energie van onze kwetsbaarheid die opgewekt is door Zijn vertederende nabijheid.
Dat willen we deze avond vieren.

Gegevens

Datum:
24 december 2022
Tijd:
19:00 - 20:00

Locatie

Kapel Sint Marie
Boomstraat
Huijbergen, N. Brabant 4635CX Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Broeders van Huijbergen
Telefoon
0164-642650
E-mail
huisbestuurstemarie@gmail.com
Bekijk de site van Organisator