Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vesperviering: “Onze broeder Franciscus”

4 oktober 2020 | 17:00 - 17:30

Franciscus van Assisi (1181-1226) volgde zijn ambities en kwam onderweg God als de Allerhoogste tegen. Na een periode van verwarring leerde hij Hem kennen als een God die uit liefde mensen kwetsbaar nabij wil zijn. Kwetsbaar als Jezus zelf, zo werd hij en leerde zichzelf steeds beter kennen. Onvoorwaardelijk bemind hoefde hij zich niet beter voor te doen dan hij was, zijn innerlijk en uiterlijk waren in vrede met elkaar.

Hij leerde een liefde kennen die alles waardevol maakte, en zag dat alles met liefde is geschapen. Dank zij die liefde was waarheid niet bedreigend meer en kon hij die onbevangen onder ogen zien. In het licht van die grenzeloze liefde herkende hij rovers en wolven als zijn broeders. Hij zag zich verwant aan de elementen water en vuur, wind en aarde, zelfs de dood was geen vreemde voor hem.

Hoe vrijer je wordt van eigen belang hoe beter je zicht krijgt op je ware aard en je verbondenheid met alles wat aards is. Wie geraakt wordt door Gods liefde kan dichter bij zichzelf en dichter bij anderen komen. Deze vesperviering zou je hierbij kunnen helpen.

Wil je komen dan graag aanmelden via 0164 -642650

Gegevens

Datum:
4 oktober 2020
Tijd:
17:00 - 17:30
Evenement Categorie├źn:
,
Evenement Tags:

Organisator

Broeders van Huijbergen
Telefoon
0164-642650
E-mail
huisbestuurstemarie@gmail.com
Bekijk de site van Organisator