Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vesperdienst: “Wereld armoededag”

15 oktober 2020 | 17:00 - 17:30

De Internationale dag voor de uitroeiing van armoede wordt jaarlijks over de hele wereld gevierd op 17 oktober. De eerste viering vond plaats in 1987 te Parijs. De V.N. erkende de dag enkele jaren later in 1992.

In zijn boodschap van 13 juni 2019 uit Franciscus kritiek op een kortzichtig economisch beleid en waarschuwt hij voor nieuwe slavernij bij migranten en vluchtelingen, daklozen, jonge werklozen en prostituees. De economische crisis heeft vele groepen mensen niet belet zich te verrijken, terwijl vele arme mensen in de straten van onze steden essentiële levensbehoeften missen en voortdurend worden lastiggevallen en uitgebuit.

Hoe vaak niet zien we hoe armen zich op vuilnisbelten verzamelen rondom de vruchten en overvloed van de wegwerpcultuur, om er iets voedzaam of iets om te dragen te zoeken. Zij worden behandeld als afval, nadat ze zelf de vuilnisbelt zijn geworden van onze samenleving. Het is een drama binnen het drama dat ze het einde van de tunnel van hun ellende niet kunnen zien. In verband met migranten is de paus vooral kritisch voor de instrumentalisering van de armoede voor politieke doeleinden en klaagt hij het gebrek van solidariteit en het recht op een gelijke behandeling aan. Maar hij waarschuwt ook: Wij kunnen vele muren bouwen en ingangen barricaderen om onszelf in onze rijkdom te misleiden. Maar het zal niet voor altijd zo zijn. (bron kerknet.be)

In deze vesperviering willen we ons weren tegen de verdoving van de ogenschijnlijk vanzelfsprekende weelde waarin wij leven.

Gegevens

Datum:
15 oktober 2020
Tijd:
17:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags: