Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Openkloosterdag 9 juni

9 juni 2024 | 09:30 - 17:30

Openkloosterdag : “Verhalen van toen, nu en straks”

 Iedereen is geroepen om het mooiste in zichzelf
zo gaaf mogelijk te ontwikkelen 

Deze openkloosterdag zijn er diverse activiteiten die je op een bepaalde manier kennis laten maken met de broeders en hun omgeving. We beginnen de dag met een Eucharistieviering in de kapel om 9.30 u.
–    Daarna is er gelegenheid samen thee/koffie te gebruiken en een praatje te maken met de broeders en andere bezoekers.
–    De vereniging voor Jeugdzorg in West-Brabant zal een informatiebord onthullen ter gedachtenis aan het werk voor de jeugd dat op deze plaats van 1852 tot 1989 in het weeshuis, pensionaat en juvenaat is gedaan.
–    In het museum zijn naast de herinneringen aan de Wilhelmieten die van 1278 – 1847 op deze plaats leefden en werkten ook de foto’s en verhalen te vinden van de 21 broeders die de huidige die nu op deze plaats leven.
–    Er is gelegenheid om de tuinen te bezoeken met een kruidenwandeling of gewoon wandelend de kracht van meer dan een eeuw oude bomen bewonderen.
–    Er is gelegenheid om kennis te maken met de aandacht van de Huijberg voor de leefbaarheid van de aarde, en ook in de kloosterwinkel ben je welkom.

Een gedetailleerd programma vind je hier.

Gegevens

Datum:
9 juni 2024
Tijd:
09:30 - 17:30

Organisatoren

Broeders van Huijbergen
Wilhelmietenmuseum
De Huijberg